Tutoriale

Trucuri Windows

Pentru marirea vitezei de operare prin optimizarea librariilor pe care Windows-ul le incarca si care ocupa din memoria RAM

Click pe Start – Run dupa care scrieti comanda: regedit. Aceasta va deschide registrii Windows. Cautati (cu Find) urmatoarea sectiune:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]

Dupa ce ati localizat-o, cu click dreapta creati un sub-key pe care-l numiti AlwaysUnloadDLL si setati Value egal cu 1. Restartati Windows-ul.

Registry backup:

Registry-ul este o baza de date din Windows care contine informatii importante despre hardware-ul sistemului, programele instalate si setarile, precum si despre profilurile pentru fiecare dintre conturile de utilizator de pe computer. Windows apeleaza in permanenta la informatiile din registry. Nu ar trebui sa fie necesar sa efectuati modificari manuale asupra registry-ului, deoarece, in general, programele si aplicatiile efectueaza automat toate modificarile necesare. O modificare incorecta asupra registry-ului computerului poate determina inoperabilitatea computerului. Totusi, daca in registry apare un fisier deteriorat, este posibil sa vi se solicite sa efectuati modificari.

Pentru a realiza un back-up al Registry-ului, inchideti toate programele care ruleaza pe desktop. Apoi click pe Start – Run, tastati regedit, dupa care apasati OK. In fereastra nou-deschisa, apasati File – Export. Aceasta comanda va va deschide o fereastra in care veti putea salva fisierul de Backup. Salvati fisierul folosind, de exemplu, data efectuarii backup-ului si fiti siguri ca in sectiunea Export range este setat pe ALL. Click apoi pe save iar procesul este incheiat. In situatia in care doriti sa restaurati fisierele salvate, urmati aceiasi pasi doar ca de data aceasta, apasati File – Import, dupa care tastati OK.

Marirea vitezei de boot prin dezactivarea programelor Auto-start:

Click Start – Run, tastati msconfig, dupa care apasati OK. Click apoi pe sectiunea Startup, din partea superioara a ferestrei. Veti vedea o lista cu programele care pornesc automat odata cu incarcarea Windows-ului. Daca deselectati casuta din dreptul unuia dintre programele cuprinse in lista, acesta nu va mai porni automat. Dupa aceasta operatiune, este nevoie sa restartati calculatorul. Atentie:in aceasta zona sunt multe programe care trebuiesc debifate.De preferat e bine sa ramana sistemul de operare si antivirusul

Marirea vitezei de boot prin defragmentarea fisierelor

Click pe Start – Run apoi tastati Regedit. Extindeti coloana HKEY_LOCAL_MACHINE; extindeti coloana Software; extindeti coloana Microsoft; click pe Dfrg si apoi pe BootOptimizedFunction; in fereastra din dreapta, selectati optiunea Enable, dupa care introduceti valoarea Y.

Marirea vitezei de shutdown

Click pe Start – Run si tastati regedit. Extindeti coloana HKEY_CURRENT_USER; extindeti coloana Control panel; selectati Desktop. In fereastra din dreapta, selectati AutoEndTasks, modificind valoarea 0 cu 1.

Marirea vitezei de afisare a meniurilor

Click Start – Run – tastati regedit. Extindeti HKEY_CURRENT_USER\Control panel\Desktop. In fereastra din dreapta selectati MenuShowDelay si setati valoarea 1.

Marirea vitezei de incarcare a aplicatiilor

Click pe director, fisier, fisier executabil (program). Click dreapta si selectati properties. In cimpul target, adaugati

/prefetch: 1

Ar mai fi si dezactivarea unor servicii din windows pe care nu le folositi:

Click pe Control Panel – Performance and Maitenance – Administrative Tools – Services.

De aici, trebuie dezactivate urmatoarele servicii. In aceasta sectiune, orice serviciu se dezactiveaza cu un dublu click pe el. Daca e pornit, atunci se opreste apasind butonul STOP si selectand de la Start-up Type: Disabled

Automatic Updates: e mai sigur sa-l puneti pe Manual.

COM+ Event System

COM+ System Application

Computer Browser

Distributed Transaction Coordinator

Error Reporting Service

Fast User Switching: serviciul care “maninca” cea mai multa memorie RAM. Daca aveti un singur user pe calculator, nu mai este necesar sa folositi serviciul. Oricum, recomand sa aveti un singur user.

Help and Support

Indexing Service

Messenger: in cazul in care folositi MSN Messenger, lasati-l pe Automatic

Net Logon

NetMeeting Remote Desktop Sharing

Network DDE

Network Location Awareness

NT LM Security Support Provider

Performance Logs and Alerts

Print Spooler: in cazul in care folositi imprimanta, nu modificati nimic

Remote Desktop Help Session Manager

Remote Registry

Secondary Logon

Server

Smart Card

Smart Card Helper

SSDP Discovery Service

System Event Notification

System Restore Service: personal, il consider foarte ineficient. Odata crapat, Windows-ul trebuie reinstalat. Nu am reusit niciodata sa refac un Windows cu ajutorul acestei comenzi. Exista programe care se ocupa mult mai bine de backup-ul de Windows. Exemplu: Norton Ghost.

Task Scheduler

Telnet

Terminal Services

Uninteruptable Power Supply: daca folositi UPS, nu dezactivati serviciul

Upload Manager

Wireless Zero Configuration: daca aveti o retea wireless, nu dezactivati serviciul.

 

Sursa: tpu.ro

Etichete
error: Content is protected !!